3D-tekening verbouwing 

Een 3D tekening laten maken voor de verbouwing van je huis? Laat het over aan Buro Smits uit Dokkum. Met een 3D impressie op maat krijg je bijvoorbeeld belangrijke informatie over hoe de nieuwe aanbouw past bij je huis en of deze passend aansluit op de huidige gevels. Meer weten over ons of vrijblijvend een afspraak plannen? We maken graag tijd voor je vrij! 
CONTACT

3D tekening laten maken 

Van een te bouwen huis worden soms wel 20 tekeningen gemaakt, de 3D tekening voegt deze samen tot 1 plaatje. Dit heeft zeker meerwaarde, want zo is goed te zien hoe de aanbouw eruit komt te zien. Dit is vooral belangrijk omdat je te maken hebt met een al bestaand gebouw. De aanbouw moet hierbij passen, bijvoorbeeld wat betreft de uitstraling. Wij respecteren daarom de basis die er al staat. Bij een jaren '30 huis past immers geen hypermoderne aanbouw.  

Bouwtechnisch moet de aanbouw ook goed aansluiten op de rest van het huis en daarom is een 3D impressie erg belangrijk. Vallen de gevels van het huis en de uitbouw bijvoorbeeld netjes in elkaar? Zijn er geen gekke aansluitingen waar we rekening mee moeten houden? 

Naast de tekening, doen we o.a. ook een oppervlakte-, daglicht-, ventilatie- en RC-berekening en kun je bij ons terecht voor de BENG-berekening. Onze tekeningen voldoen ook aan het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en de eisen van een eventuele welstandscommissie. 

2D vs. 3D 

Vergeleken met 2D, heeft een 3D tekening een aantal voordelen. 
  1.  2D is plat, 3D geeft juist diepte en realistisch beeld. Een 3D tekening lijkt net een foto, zodat je de gebruikte vorm, materialen en kleuren goed kunt beoordelen. 
  2. Bij een 3D tekening staan ook de hoeken van het pand goed in beeld, deze zijn onzichtbaar bij een 2D tekening. 
  3. Op basis van een 3D tekening kan een betere inschatting worden gemaakt van de benodigde bouwmaterialen.   

Over ons 

Als je besluit je 3D tekening van de verbouwing door ons te laten maken, dan komen we van tevoren vrijblijvend langs om de situatie ter plekke te bekijken. Dit is belangrijk, want naast een al bestaand pand, hebben we ook te maken met bijvoorbeeld buren, zonnestand, al aanwezige elementen op het erf etc. Hier moeten we rekening mee houden bij het tekenen. Meer weten? Neem contact met ons op! We hebben meer dan 50 jaar ervaring en bespreken graag samen wat we voor jou kunnen betekenen bij het maken van de 3D tekening voor de verbouwing van je huis.