Een begrip in de bouwwereld ...

Over ons

Ontwerpbureau Buro Smits 

Ontwerpbureau Buro Smits is een bouwkundig ontwerpbureau gespecialiseerd in woonomgeving, ontwerp- en bouwtechniek. We bestaan inmiddels al meer dan 50 jaar en bij ons kun je terecht voor alles op het gebied van bouwkundig ontwerpen. Van woonhuis en bedrijfspand tot een renovatie of verbouwing.  

Waarom een ontwerpbureau? 

Als ontwerpbureau hebben we veel contacten in het wereldje en deze zetten we graag in om jouw bouwproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. We noemen ons werk wel eens ‘communicatie architectuur’. Want naast het ontwerpen van gebouwen, 3D tekeningen etc., nemen we je ook de communicatie met verschillende instanties uit handen. Denk aan doen van verschillende meldingen, vroeger heette dit het aanvragen van bijvoorbeeld de omgevingsvergunning of sloopvergunning. Indien nodig, doen we ook de AIM-melding (milieuvergunning) en/of maken we een terreinplan. We houden je hierbij altijd op de hoogte en geven altijd eerlijk, gedegen advies.  

Van ontwerp tot bouwen

Inventarisatie 

Het bouwen van een huis, uitbouw of bedrijfspand begint met een ontwerp. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we je wensen, eisen, budget en meer. Op basis daarvan (en verdere correctierondes) maken we een ontwerpplan op maat. 

Wist je dat Buro Smits ook 3D tekeningen maakt? Goed om te weten: we toetsen de tekening aan het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en de regels van een eventuele welstandscommissie. 

Berekeningen

Is het ontwerp naar wens, dan gaat het voor vooroverleg naar de gemeente (dit regelen wij voor je). Als de gemeente groen licht geeft, krijg je een omgevingsvergunning (bouwvergunning) en kan het ontwerp naar de constructeur. Die o.a. berekent hoeveel materiaal nodig is. Ook dit regelen wij voor je. Daarnaast maken we de oppervlakte-, daglicht-, ventilatie- en RC-berekening. De BENG-berekening kun je ook via ons laten doen.  

Voorkomen dat je te veel of te weinig bouwmateriaal bestelt? Dan is een 3D tekening van grote waarde, want op basis daarvan kunnen de benodigde materialen correct berekend worden. 

A tot z

Tot het moment dat de schop de grond in gaat, zijn wij jouw partner van a tot z. Dát is de kracht van ons ontwerpbureau! 
 

Ontwerpen

Ontwerpbureau Buro Smits ontwerpt al meer dan 50 jaar gebouwen. Van woonhuis en bedrijfspand tot een renovatie of verbouwing, wij doen het.

Communicatie

We nemen je de communicatie met verschillende instanties uit handen, bijvoorbeeld het aanvagen van de nodige vergunningen e.d.

Visualisatie

Met een 3D-tekening krijg je een beter beeld van het pand, de verhoudingen, gebruikte materialen, kleuren etc. We maken deze graag voor je!

Rudolf Smits
Rudolf Smits
Eigenaar

Rudolf Smits

Mijn naam is Rudolf Smits, het gezicht achter het bedrijf en inmiddels de tweede generatie Smits aan leiding sinds onze oprichting meer dan 50 jaar geleden.