Bouwkundig ontwerpbureau bedrijfspand

Wij zijn Buro Smits, een ontwerp bureau in het Friese Dokkum met meer dan 50 jaar ervaring in het vak. Zoek je een bouwkundig ontwerper die je bedrijfshal, kantoor of ander bedrijfspand kan ontwerpen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak, we gaan graag eens samen om tafel om alles te bespreken.
  
Wist je dat we naast bedrijfspanden ook huizen ontwerpen? Of laat een 3D tekening maken van de bouwtekeningen van je bedrijfspand

PLAN EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

Een ontwerp van Buro Smits 

Bij het maken van een ontwerp, zijn er 2 fases: ontwerpen en uitwerken.  

Ontwerpen 

Ons ontwerp bureau bespreekt samen met jou je wensen, eisen en budget. Op basis daarvan maken we een ontwerp van het te bouwen bedrijfspand. We houden o.a. rekening met het bestemmingsplan, stand van de zon, verhoudingen en natuurlijk een logische indeling van de ruimtes voor optimaal werkcomfort. Na een aantal correctierondes ligt er een definitief ontwerp van het pand. Dit ontwerp werken we vervolgens verder uit. 

Uitwerken 

Het ontwerp is vooral voor het oog, bij het uitwerken draait het om cijfers. We doen o.a. de daglicht-, ventilatie-, oppervlakte- en RC-berekening. Daarna zetten we het ontwerp door naar een constructeur voor het berekenen van benodigde constructies. Het doel van deze uitgewerkte rapportage is de kwaliteit van het (bouw)proces te waarborgen. De documenten gaan samen met o.a. de berekeningen en het ontwerp uiteindelijk in een definitieve vergunningsaanvraag richting de gemeente en welstand.
 
HOE WIJ WERKEN

Kantoor ontwerpen 

Regelmatig zijn er bedrijven die een (nieuw) kantoor willen laten ontwerpen. Een kantoor is ook het visitekaartje van je bedrijf, dus dit moet passen bij wat je wilt uitstralen richting je doelgroep. Een advocatenkantoor wil over het algemeen luxe en strak ogen terwijl een staalbedrijf met kantoor-werkplaats eerder gaat voor praktisch gemak. Hoe dan ook, ontwerp bureau Buro Smits staat voor je klaar om je bedrijfspand te ontwerpen naar eigen smaak, huisstijl en altijd binnen het besproken budget. 

Communicatie architectuur 

Communicatie architectuur, zo noemen we ons ontwerp bureau wel eens. We ontwerpen namelijk niet alleen bedrijfspanden zoals een kantoor of werkplaats, maar onderhouden ook het contact met verschillende instanties. We vragen bijvoorbeeld de nodige vergunningen aan bij de gemeente en eventuele welstand. We schrijven daarnaast bouwbestekken en ook na het kiezen van een aannemer blijven we graag betrokken. Bijvoorbeeld voor het controleren van de werktekeningen en berekeningen van onderaannemers tijdens de bouwbegeleiding.  

Overtuigd? We horen graag van je! Buro Smits: het ontwerp bureau voor jouw toekomstig bedrijfspand. 

CONTACT