(Levensloopbestendige) woning ontwerpen

Een levensloopbestendige woning of ‘gewoon’ huis laten ontwerpen? Dan heb je een bouwkundig ontwerpbureau nodig. Buro Smits helpt je graag verder! Wij zijn een ontwerpbureau in het Friese Dokkum met jarenlange ervaring en heel wat prachtige gebouwen in ons portfolio. We gaan graag eens vrijblijvend samen met jou om tafel voor een eerste opzet van je (levensloopbestendige) droomhuis. Lees hieronder meer over wat we doen en hoe we werken, of klik direct op de knop en neem contact op! 

Wist je dat we naast woningen ook bedrijfspanden ontwerpen? En voor het ontwerp van een serreaanbouw of andere verbouwing kun je ook bij ons terecht.

VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Hoe wij werken 

Je wilt een nieuw huis laten ontwerpen, dan heb je een bouwkundig ontwerper nodig die het ontwerp maakt voor je woning. Buro Smits doet dat graag voor je. Jij vertelt wat je wilt en wij denken met je mee en nemen je wensen, eisen en budget mee in het ontwerp. Vooral dit laatste vinden we belangrijk, want niemand wordt blij van luchtkastelen. Ook houden we rekening met het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan. 

Door onze jarenlange ervaring kun je rekenen op gedegen en eerlijk advies. Dit is ook onze kracht als bouwkundig ontwerper. Want als het budget mogelijk te krap is of de plannen met een iets andere invulling nog beter uit de verf komen, denken en adviseren we ook daarin mee. Hierdoor zetten we je ideale levensloopbestendige woning haalbaar op papier, zo is je huis laten ontwerpen echt een stukje maatwerk van de expert. 

Berekeningen en communicatie

Is het ontwerp naar wens? Dan zorgen we voor de technische uitwerking, zoals de daglicht-, ventilatie-, oppervlakte- en RC-berekening. Ook de BENG-berekening kun je via ons laten doen en voor het complete plaatje aan berekeningen zetten we het ontwerp ook door naar een constructeur. We nemen ook de communicatie met de gemeente en eventuele welstand op ons en vragen de benodigde vergunningen voor je aan. Is het ontwerp goedgekeurd door de lokale overheid? Dan leggen we de plannen voor aan een aantal aannemers en kan de bouw van start met een gedegen, goedgekeurd ontwerp.  

Levensloopbestendige woning bouwen 

Tegenwoordig zijn er meer en meer klanten die ons vragen een bouwkundig ontwerp te maken voor de levensloopbestendige woning die ze willen bouwen. Door ruimtes slim in te delen, is dit ook zeker mogelijk. Denk aan het toevoegen van een werkkamer op de begane grond waar ook royaal ruimte is voor een tweepersoonsbed. Of dat ingebouwde ‘hokje’ in de bijkeuken waar jarenlang de voorraadkast zat, maar waar al een wateraansluiting en –afvoer aanwezig is, zodat de ruimte gemakkelijk kan worden omgezet in een douche op de begane grond. Ook w.b. dit soort slimme handigheidjes denken we graag met je mee tijdens het ontwerpen van je huis. Net als dat de woning later bijvoorbeeld uitgebouwd kan worden met een serre, kap op de garage etc.  

MEER WETEN?

Huis laten ontwerpen 

Buro Smits bestaat inmiddels al meer dan 50 jaar en heeft in die tijd heel wat huizen en andere gebouwen ontworpen. We hebben korte lijntjes en gaan voor een haalbaar ontwerp dat helemaal voldoet aan jouw wensen en past binnen het beschikbare budget. Kortom: Buro Smits, een bouwkundig ontwerpbureau dat weet van de hoed en de rand waar je met een gerust hart je huis of levensloopbestendige woning kunt laten ontwerpen.

PLAN EEN VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING